top of page

UKKOHIISI RESORTIN ELÄMYSLAAVU JA TARINA

UkkoHiisin alueelle esi-isiemme maille on rakennettu Suomen muinaiseen mytologiahenkeen suuri elämyslaavu. Laavu seisoo uljaana Tervon Koskiniemessä vierellään esihistorialliset Repohäikän hiilimiilut.
Niemi on viereisten Nilakka-järven ja Huuhtajankosken välissä tarjonnut esivanhemmillemme hyvät olosuhteet elämiseen ja alueella on todistettavasti ollut ihmisasutusta jo useita tuhansia vuosia. UkkoHiisin alueelta löytyvät tällä hetkellä myös Pyhä Puu ja Käräjäkivi.
Uniikin laavun toiminnallisena lähtökohtana ovat olleet alueen vahva kansallinen mytologia, ihmisten kokoontuminen, hyvä ruoka ja pidot, ohjatut innovatiiviset luontoretket, harmonia luonnon kanssa ja paluu aikaan, jossa esi-isämme ja -äitimme elivät.
Kokemuksellista mytologiaa

Suomen ja pohjoismaiden mittakaavassa uniikki kansallinen mytologiateema – muinaiset suomalaiset jumalat sekä henki- ja taruolennot ja niihin liittyvät hahmot fiktiivisine tarinoineen ja esityksineen höystettynä uusimmalla hologrammitekniikalla luovat mieliinpainuvan kokemuksen seikkailuun antautuneille. Suomalainen mytologia ja varhaiskulttuuri on faktaa, josta teemme unohtumattomalla tavalla fiktiota.

Ukkohiisi sininen.jpg
ESITEKUVA SIVU 2.jpg
bottom of page